Så gör du räddaren i nöden – Bloody Mary

Recept på Bloody Mary

Betina Hastoft
Bloody Mary – ett måste på alla bruncher och en räddare i nöden! Vakna till liv med vodka, tomatjuice och tabasco! Lyxa till det med ett par fräscha melonspett till!
23 juni, 2021
4 tips för en lyxig brunch hemma
1:21

Efter reklamen: 4 tips för en lyxig brunch hemma

(1:21)

Slå på ljud

Bloody Mary

Dekoreras vanligtvis med selleristjälk, här med lite basilika och olivolja.

Så gör du Bloody Mary
Betina Hastoft

4 drinkar

Du behöver:

12 cl vodka
4 dl tomatjuice
12 cl pressad citron
1 ½ krm worcestersås
1 ½ krm tabasco
1 ½ krm örtsalt eller sellerisalt

Till servering:

Färsk basilika
Citronolivolja
1 ½ krm nymald svartpeppar

Gör så här:

  1. Fyll glasen med is till en tredjedel. Blanda alla ingredienser i en kanna, häll över i glasen.
  2. Toppa med basilika, ringla över lite citronolivolja och strö över svartpeppar.

Melonspett

Svalkande, söta och salta!

4 portioner

Du behöver:

200 g vattenmelon
1/2 gurka
150 g fetaost
10 körsbärstomater
3 msk olivolja
Salt och peppar

Gör så här:

  1. Skär melon, gurka och fetaost i tärningar. Trä upp på små spett tillsammans med körsbärstomater.
  2. Droppa lite olivolja över och salta och peppra.

Recept: Marie Melchior, Camilla Zarah Lawes, Anna Wendt Foto: Betina Hastoft, Lisa Björner