Blomkålsspett med dukkah och lime-koriander-dipp
Superenkelt och gott, där det svåraste är att få blomkålen att fästa på spetten!
Tips! Trä blomkålen på två spett för att underlätta vändningen.
4 portioner
Du behöver:
2 mindre blomkålshuvuden
4 msk chipotlesås eller annan bbq-sås
2 msk dukkah
4 tsk olivolja
Lime-koriander-dipp:
300 g grekisk yoghurt
1 handfull färsk koriander, finhackad
1 ekologisk lime, skal och saft
Salt och svartpeppar
Till servering:
Gott bröd
Gör så här:
- Dela blomkålen i buketter i någorlunda lika storlek. Blanchera dem 1 minut i kokande lättsaltat vatten. Låt rinna av och vänd sedan ner blomkålen i en blandning av chipotlesås, dukkah och olivolja.
- Rör ihop yoghurt med finhackad koriander, limeskal och limesaft till en dipp. Smaka av med salt och peppar.
- Trä upp blomkålen på spett och grilla på alla sidor på hög värme. De får gärna bli lite karamelliserade men ha kvar lite al dente-bett. Servera spetten med dippsåsen och rostat bröd.
Recept: Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft