God och nyttig blomkålspizza

God och nyttig blomkålspizza.

Bloggaren Brooklyn Kitchen har tillsammans med Hälsans kök tagit fram receptet för den här goda och vegetariska blomkålspizzan.
03 oktober, 2015

2 portioner

Ingredienser:

1 litet blomkålshuvud

1/2 tsk salt

1/2 tsk torkad basilika

1/2 tsk oregano

1/2 tsk vitlökspulver

1/2 dl riven parmesanost

1/2 dl riven mozzarellaost

2 msk mandelmjöl

1 ägg

1/2 tsk chiliflakes

Pizzatopping:

150 g Hälsans Kök vegoschnizel

1 handfull svamp, t.ex. shiitake

1 dl riven ost

1/4 dl tomatsås

1 tsk olivolja

salt och peppar

Gör så här:

En god och nyttig pizza som är gjord på blomkål istället för mjöl. Toppad med Hälsans Köks vegoschnitzel.

Skölj och torka blomkålshuvudet. Riv av floretterna, utan stammen. Mixa till en fluffig mjölliknande konsistens. Lägg i en skål och mikra i mikrovågsugn ca 4 minuter.

Lägg blomkålsmjölet i en saftduk eller kökshandduk och låt svalna något. Pressa ur vattnet, desto mer vätska du får ut desto bättre. Det här gör att du undviker en seg pizzadeg.

Lägg blomkålsmjölet i en större skål och blanda i kryddor, ost och torra ingredienser. Knäck sist i ägget och blanda för hand till en deg.

Bred ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugn på 250 grader ca 8-11 minuter tills gyllene och krispig.

Ta ut ur ugnen och låt svalna något innan du lägger på pizzatopping.

Pizzatopping:

Rensa och skiva svampen. Stek svamp och schnitzel i olivoljan tills gyllene, salta och peppra. Bred ut tomatsåsen i ett tunt lager på pizzan. Toppa med riven ost, svamp och skivad schnitzel. Grädda i ugnen på 250 grader ca 5 minuter eller tills osten smält och börjat bubbla.

God och nyttig blomkålspizza.

God och nyttig blomkålspizza.