Blomkålspizza med valnötter och päron
- AvRedaktionen
Pizza på blomkålsbotten är ett lite nyttigare alternativ till vanlig pizza, men minst lika gott. Testa denna vegetariska variant med Quorn, valnötter och päron toppat med lite honung.
4 portioner
Fyllning:
1 paket Quorn Bitar (300 g)
2 päron, tunt skivade
2-3 dl riven ost (löpefri)
2 dl valnötter
4 msk honung
salt
peppar
färsk oregano
olja/smör till stekning
Pizzabotten:
1 blomkålshuvud
3 dl riven ost (löpefri)
1 ägg
salt
peppar
Gör så här:
- Stek Quorn Bitar på medelvärme i lite olja eller smör, 3-4 minuter tills de fått fin färg. Salta och peppra.
- Sätt ugnen på 200 grader. Kör blomkålen i matberedare med kniv tills det blir gryn. Blanda blomkål, riven ost, ägg, salt och peppar i en bunke.
- Tryck ut degen till 4 runda pizzor på två plåtar med bakplåtspapper, 2 pizzor/plåt. Grädda botten i ugnen cirka 10-15 minuter.
- Lägg fyllning på pizzorna; QuornBitar, päron, ost, valnötter och honung. Salta, peppra och toppa med färsk oregano. Grädda i ytterligare 10 minuter så att osten smälter.
- Servera gärna med en fräsch sallad.
Recept och foto: Quorn