Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Bloggarnas 5 bästa sommardesserter

20 jun, 2017 
I midsommar drömmer vi om jordgubbar och söta smaker när det vankas efterrätt. Inspireras av bloggarnas bästa recept – här tipsar fem kreativa bloggare om sina favoriter.
Annons
Gör en härlig dessert med jordgubbar i midsommar!
Gör en härlig dessert med jordgubbar i midsommar!

Midsommarens festligheter närmar sig och en av de viktigaste komponenterna vid högtiden är såklart den efterlängtade desserten. ELLE mat & vin har samlat fem bloggares allra bästa recept inför midsommarhelgen och de är fyllda av goda smaker (och massvis med jordgubbar!).

Osäker på vad du ska servera till gästerna eller bara sugen på något gott i sommar? Spana in bloggarnas bästa tips nedan!

1. Citron- och jordgubbstårta av Fridas bakblogg

Foto: Frida Skattberg/Fridas bakblogg

Frida Skattberg driver populära Fridas bakblogg och hennes citron- och jordgubbstårta är en kombination av trendiga och traditionella inslag. Dekorerad med vackra (och ätbara!) blommor och med en naken utsida gör den sig härlig både i mun och i Instagram-flödet i midsommar.

Annons

2. No Bake Strawberry Cheesecake Sandwich av My Kitchen Stories

Foto: Camilla Hamad/My Kitchen Stories

My Kitchen Stories Camilla Hamid har skapat en ”No Bake Strawberry Cheesecake Sandwich” som är perfekt för midsommarfirandet. Desserten är enkel att laga och fylld med somriga smaker. Perfekt för den som vill imponera, men inte har allt för mycket tid över.

3. Sommarglass med jordgubbar av Victorias provkök

Foto: Victoria Willén/Victorias provkök

Victoria Willén bloggar på Victorias provkök och inför midsommar i år har hon skapat den enkla och goda desserten som kombinerar favoriterna glass och jordgubbar. En fräsch och söt dessert som är perfekt att avsluta midsommarlunchen med.

Annons

4. Pinocchiotårta av Catarina König

Foto: Catarina König

Till nationaldagen skapade Catarina König den här goda tårtan, men den passar även perfekt till midsommarens festligheter. Toppad med hallon och jordgubbar och med en seg marängbotten är den en riktigt midsommarnattsdröm.

5. Rabarber- och halloncheesecake med drömkross av Daniel Lakatosz

Foto: Daniel Lakatosz

Daniel Lakatosz har skapat en söt och syrlig dessert med smak av hallon och rabarber. Desserten går dessutom att skapa på under 20 minuter och gör sig somrig och fin på det festdukade bordet.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons