Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

Blinier med avokado och rom

15 mar, 2022 
AvRedaktionen ELLE
Mer uppskattat tilltugg är svårt att hitta – nygräddade blinier som toppas med avokado, rom och rödlök.
Annons
Chips med löjromsdippBrand logo
Chips med löjromsdipp

Blinier med avokado och rom

Nygräddade boveteplättar toppas här med avokado, rom och rödlök – mums!

Så gör du blinier med avokado och rom

6 portioner

Du behöver:

90 g vetemjöl, ca 1 ½ dl
30 g bovetemjöl, ca ½ dl
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
1 msk finhackad dill
1 msk finhackad gräslök
2 dl grädde
2 ägg
Smör till stekning

Tillbehör:

3 avokador
1 rödlök
3 dl crème fraiche
100 g MSC-märkt stenbitsrom eller vegorom
Dill

Gör så här:

  1. Blanda mjöl, salt, bakpulver, dill och gräslök. Vispa ner grädde och ägg med en gaffel.
  2. Hetta upp smöret i en stekpanna, klicka i ca 1 msk smet per blini och stek gyllene på bägge sidor. Det blir ca 24 stycken.
  3. Skär avokadon i skivor. Hacka löken fint. Toppa blinierna med avokado, crème fraiche, lök, rom och dill.

Recept och foto: Skovdal Nordic

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons