Mustig svampgryta med äpple och renskav

Mustig svampgryta med äpple och renskav.

En värmande och mustig gryta med blandad svamp, äpplen och renskav. Smaksätt med senap, vitt vin och kryddor och strö över färska örter innan servering.
17 november, 2014

4 personer

Tid: 40 minuter

Ingredienser:

300 g blandad svamp

4 msk smör

1 gul lök (riven)

2 röda höstäpplen (hackade)

2 dl vispgrädde

2 dl svampbuljong

1 msk dijonsenap

2 msk vitt vin

1 pkt fryst renskav

salt och peppar efter smak

färska örter, som timjan efter smak

Gör så här:

Stek svampen med smör i en panna, tillsätt lök och låt vätskan koka in. Häll därefter i grädde och svampbuljong och ett hackat äpple. Låt småkoka medan du steker upp renskaven enligt förpackningens instruktioner. Blanda ner renskaven i den puttrande pannan och smaksätt med senap, vitt vin och kryddor. Innan servering, strö över ett helt hackat äpple och de färska örterna.

Mustig svampgryta med äpple och renskav.

Mustig svampgryta med äpple och renskav.

 

Av: Isabelle Olander
Recept: Filippa Löf Ersson
Foto: Hanna Björkstedt