Mustig svampgryta med äpple och renskav
- AvRedaktionen
En värmande och mustig gryta med blandad svamp, äpplen och renskav. Smaksätt med senap, vitt vin och kryddor och strö över färska örter innan servering.
4 personer
Tid: 40 minuter
Ingredienser:
300 g blandad svamp
4 msk smör
1 gul lök (riven)
2 röda höstäpplen (hackade)
2 dl vispgrädde
2 dl svampbuljong
1 msk dijonsenap
2 msk vitt vin
1 pkt fryst renskav
salt och peppar efter smak
färska örter, som timjan efter smak
Gör så här:
Stek svampen med smör i en panna, tillsätt lök och låt vätskan koka in. Häll därefter i grädde och svampbuljong och ett hackat äpple. Låt småkoka medan du steker upp renskaven enligt förpackningens instruktioner. Blanda ner renskaven i den puttrande pannan och smaksätt med senap, vitt vin och kryddor. Innan servering, strö över ett helt hackat äpple och de färska örterna.
Av: Isabelle Olander
 Recept: Filippa Löf Ersson
 Foto: Hanna Björkstedt