Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Sallad med fetaost, rostad tomat och granatäpple

17 mar, 2014
AvRedaktionen
Sallad med fetaost, rostad tomat och granatäpple. Tomaterna och löken kan göras flera dagar i förväg. Sedan går salladen på ett kick!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Sallad med fetaost, rostad tomat och granatäpple.
Sallad med fetaost, rostad tomat och granatäpple.

4–6 personer

Tid: 1 1/2 timme inklusive tomaterna i ugnen

Ingredienser:

4 tomater

olivolja

Crema di balsamico

4 gula lökar

salt

peppar

1/2 baguette

smör (till stekning)

2 krukor romansallad

1 pkt fetaost

1 granatäpple

Gör så här:

  1. Dela tomaterna. Lägg ut dem på en plåt med lite olivolja i botten. Häll på lite Crema di balsamico och lite olja, salta och peppra. Ställ in i ugnen och rosta i 110° i 1 timme. Ta ut och låt svalna.
  2. Dela löken på längden, häll på olivolja och salt, rosta i ugnen på 150° i ca 15 minuter. Ta ut och låt svalna.
  3. Skär baguetten i stora tärningar, stek med smör och salt i pannan tills de fått en gyllenbrun färg.
  4. Riv salladen grovt och lägg upp på ett fat, lägg på tomaterna, löken och fetaosten.
  5. Dela granatäpplet mitt itu, slå med en träslev eller liknande på skalet så alla saftiga kärnor lossnar, strö dem över salladen. Salta och peppra.

Kan det bli godare än så här?

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons