Blåbärssorbet

En god fruktsorbet är nästan som ett vitaminpiller. Kan klassas som nyttogodis! Servera som kulor med några färska bär på toppen.
25 april, 2011
Blåbärssorbet.

Blåbärssorbet.

6 personer

Tid: 20 minuter + tid i frys

Du behöver:

1 gelatinblad

2 dl florsocker

500 g blåbär (frysta går bra)

1 msk citronsaft

1/2 dl vatten

1 msk glukos

Gör så här:

Lägg gelatinbladet i blöt enligt anvisningarna på förpackningen. Mixa samman florsocker, blåbär och citron i en matberedare eller med en stavmixer (helst en matberedare med lock, eventuella små stänkfläckar av blåbär är besvärliga). Smaka av efter önskad sötma och syra.

Koka upp vattnet i en kastrull, sänk värmen på plattan, och rör ned glukos och gelatin (krama ur gelatinet först) tills det smält, rör sedan i 1 dl blåbärsröra. Låt sjuda tills du ser första bubblan, rör då samman med resten av blåbärsröran.

Lägg i glassmaskin och frys till sorbet. Om du inte har en glassmaskin, ställ sorbetmassan i en bunke i frysen och rör om varje halvtimme tills det inte går längre.

Servera som kulor med några färska bär på toppen.

Av: Alexandra Zazzi

Foto: Annica Broman

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: