Så gör du din egen blåbärscurd

Recept på blåbärscurd

Columbus Leth
Lemoncurd i all ära men nu gör vi plats för något som är snäppet godare – blåbärscurd! Den är så god att du kommer vilja äta den med sked direkt ur burken!
02 juli, 2021
0:50

Efter reklamen: Whiskey & yoghurtglass – så gör du lyxigaste pinnglassen i sommar

(0:50)

Blåbärscurd

Lemoncurd har du förstås hört talas om, men testa att smaksätta den med blåbär. Otroligt gott och utsökt till scones eller bakverk!

Så gör du egen blåbärscurd
Columbus Leth

4 personer

Du behöver:

125 g blåbär
2 citroner
75 g smör
175 g (ca 2 dl) socker
2 ägg
2 äggulor

Gör så här:

  1. Skölj och torka blåbär. Riv skalet från citronen (bara det gula) och pressa ur saften. Mixa blåbär, citronskal och -saft i en blender. Häll blandningen i en kastrull tillsammans med smör och socker och värm försiktigt upp tills sockret och smöret smält. Vispa äggen med äggulorna. Vispa ner blåbärsblandningen, lite i taget, i äggvispet. Häll tillbaka blandningen i kastrullen och värm försiktigt upp till 80°, det får inte koka för då stelnar äggen.
  2. Häll upp curden på väl rengjord burk och servera till scones, pannkakor eller använd till bakverk.

Recept: Timm Vladimir Foto: Columbus Leth

Missa inte

Blåbärscheesecake med lakrits

Blåbär och lakrits är en underbar kombination!

5 enkla och trendiga scones du måste testa

Får det lov att vara saffransscones?

Supersäsong för blåbär – här är 12 oslagbara recept

Äntligen blåbärssäsong!