Club sandwich med oxfilé och örtpesto

Club sandwich med oxfilé och örtpesto.

Varför inte bjuda på en härlig macka till middag? Här bjuder vi på en extra lyxig club sandwich – med oxfilé! Originalet görs på kyckling, men här lyxar vi till det med oxfilé.
25 juni, 2017

4 personer

Tid: 25 minuter

Du behöver:

4 skivor oxfilé (100–150 g per person)

smör

salt och peppar

50 g rucolasallad

4 skivor gott surdegsbröd

1 rödlök

1 dl färskriven pepparrot

Örtpesto:

1 dl olivolja

2 dl finhackade färska örter (exempelvis basilika, bladpersilja, timjan, dragon)

1 vitlöksklyfta

50 g pinje- eller cashewnötter

salt

Gör så här:

Stek köttet enligt önskemål i smör, salta och peppra. Mixa ingredienserna till peston med hjälp av en stavmixer. Lägg lite rucola på varje brödskiva, några fina rödlöksringar, nystekt oxfilé toppad med örtpesto. Avsluta med att strö över rikligt med riven pepparrot.

Club sandwich med oxfilé och örtpesto.

Club sandwich med oxfilé och örtpesto.

Av: Anna Jonassen
Foto: Peter Philips