Bjud på festlig blomkålspalett

Recept på blomkålspalett

Det perfekta tillbehöret! Denna blomkålspalett är både god och fräsch. Garnera med rostade pinjenötter, hasselnötter och färska kryddörter.
23 mars, 2020

4 portioner

Du behöver:

1 msk pinjenötter

1 klyfta vitlök

20 g färsk körvel

10–15 g parmesan

Olivolja

Salt och svartpeppar

600 g blomkål, gärna i olika färger

1 handfull stora amerikanska blåbär

100 g fetaost

Garnering:

Rostade pinje- och hasselnötter

Körvel och krasse

Gör så här:

  1. Rosta pinjenötterna gyllene i en torr stekpanna.
  2. Skala vitlöken.
  3. Lägg körvel, rostade pinjenötter, vitlök och parmesan i en minihackare.
  4. Tillsätt ½ dl olivolja och hacka ihop till en tjock, grov pesto.
  5. Smaka av med salt och peppar och tillsätt eventuellt mer olivolja.
  6. Skär blomkålen i små, fina buketter.
  7. Skölj blåbären och halvera dem.
  8. Vänd runt blomkål och blåbär i peston och fördela sedan på ett vackert fat.
  9. Smula fetaost över.
  10. Garnera med rostade pinjenötter, fint hackade hasselnötter och färska kryddörter.
Recept på blomkålspalett

Bjud på festlig blomkålspalett.

Av: Julie Hey
Foto: Betina Hastoft

LÄS MER:

Pastagratäng med blomkål och tryffel

Vegetarisk blomkålsburgare med chilimajonnäs

Så gör du nyttigt blomkålsris