Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptPåskmat

5 goda tillbehör till kräftskivan

10 aug, 2017 
AvRedaktionen
Goda tillbehör till kräftskivan.
Knallröda, salta och delikata - äntligen får vi njuta av goda kräftor. Bjud in dina vänner till en härlig kräftskiva. Godaste tillbehören hittar du här!
Annons

Nu börjar det bli hög tid att bjuda in till årets fest, nämligen kräftskivan! Den gång om året då vi får festa till det lite extra med kräftor i överflöd, ljuvliga tillbehör, sång och snaps.

Om vädret tillåter gör du bäst i att duka upp kräftskivan utomhus. Glöm inte mysiga plädar, ljusslingor över bordet och en hel hög med tända ljus!

Bjud in till kräftskiva!
Bjud in till kräftskiva!

1. Ljuvlig lingonsnaps

Med sin syrliga smak passar lingonsnapsen perfekt till salta kräftor. Häll upp på genomskinliga flaskor för att visa den vackra färgen.

Ljuvlig lingonsnaps.
Ljuvlig lingonsnaps.

2 + 3. Krämig västerbottenssoppa med örtbaguette

Fyllig, salt och god soppa, perfekt till kräftorna. Går att göra på ett kick! Ett gott bröd till kräftorna är så klart också ett måste.

Annons
Krämig västerbottenssoppa med örtbaguette.
Krämig västerbottenssoppa med örtbaguette.

4. Kalaspaj med potatis och cheddar

Den här matiga pajen går utmärkt förbereda innan. Det är bara att värma upp inför servering. Den går också fint att göra i små portionsformar till varje gäst.

Kalaspaj med potatis och cheddar.
Kalaspaj med potatis och cheddar.

5. Saftig mandel och björnbärskaka

Saftiga björnbär gör den här kakan till en riktig favorit. Mandelmjölet ger den en fin nötig ton. Baka den gärna dagen innan!

Annons
Saftig mandel och björnbärskaka.
Saftig mandel och björnbärskaka.

Av: Sandra Hamilton
Styling: Isabelle Olander

Duka upp kräftor i en skål till varje person.
Duka upp kräftor i en skål till varje person.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons