Björnbärsbomb med mousserande björnbärssås

Den här desserten är det perfekta och sötsyrliga avslutet på en härligt middag. Förbered gärna pannacottan dagen innan.
25 september, 2015
Björnbärsbomb med mousserande björnbärssås.

Björnbärsbomb med mousserande björnbärssås.

4 personer

Tid: 35 minuter + 4 timmar i kyl

Björnbärspannacotta:

2 dl björnbär

1 msk färskpressad citronsaft

2 1/2 gelatinblad

3 dl vispgrädde

3 msk strösocker

Maräng:

2 äggvitor

1 tsk färskpressad citronsaft

1 dl strösocker

Mousserande björnbärssås:

1 1/2 dl björnbär

1 1/2 msk strösocker

1/2 vaniljstång, fröna

1 dl mousserande vin

4 toppar färsk mynta, till garnering

Gör så här:

Mixa 2 dl björnbär och citronsaft till en slät puré. Sila eventuellt. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp grädde med socker. Krama ur gelatinbladen och vispa i gelatinblad och björnbärspuré. Klä 4 portionsformar med plastfolie eller använd silikonformar. Fördela pannacottan i formarna och täck med plastfolie. Låt stelna i kylen minst 4 timmar.

Vispa upp äggvitor och citronsaft till ett skum och tillsätt sockret lite i taget tills det har blivit en glansig och styv maräng.

Koka upp 1 1/2 dl björnbär med socker och vanilj. Toppa såsen med mousserande vin precis innan servering.

Stjälp upp pannacottan ur portionsformarna och lägg på 4 fat. Bred ut marängen över pannacottorna och bränn av med en bruléebrännare eller ställ dem under grillvärmen i ugnen på 275°, ca 30 sekunder. Servera tillsammans med björnbärssåsen och garnera med myntablad