Så gör du en Skogsbärsbellini
- AvRedaktionen ELLE
Byt ut persikopurén mot skogsbär istället så blir denna vackra skogsbärsbellini ett måste på alla säsongens bruncher!
Skogsbärsbellini
En klassisk bellini görs på persikopuré, här testar vi en svensk variant med skogsbär, som ger fantastisk färg! Skogsbärspurén är också god att blanda med lime och bubbelvatten om du vill ha en alkoholfri drink.
4 drinkar
Du behöver:
3/4 dl strösocker
3/4 dl vatten
100 g blandade bär, frysta eller färska, t ex blåbär, hallon, björnbär
Till servering:
4 dl mousserande vin
Till dekoration:
Färska bär
Gör så här:
- Koka upp strösocker och vatten i en kastrull, och rör tills sockret löst sig, lyft av från plattan och lägg ner bären. Mixa till en slät puré och passera genom en nmaskig sil. Ställ kallt.
- Mät upp bärpurén i fyra glas, fyll på med is och toppa med mousserande vin och färska eller frysta bär.
Recept: Anna Wendt Foto: Lisa Björner, Lennart Weibull