Så gör du en Skogsbärsbellini

Recept på skogsbärsbellini

Byt ut persikopurén mot skogsbär istället så blir denna vackra skogsbärsbellini ett måste på alla säsongens bruncher!
03 juni, 2021
1:23

Efter reklamen: 5 hälsofördelar med att dricka champagne

(1:23)

Skogsbärsbellini

En klassisk bellini görs på persikopuré, här testar vi en svensk variant med skogsbär, som ger fantastisk färg! Skogsbärspurén är också god att blanda med lime och bubbelvatten om du vill ha en alkoholfri drink.

4 drinkar

Du behöver:

3/4 dl strösocker
3/4 dl vatten
100 g blandade bär, frysta eller färska, t ex blåbär, hallon, björnbär

Till servering:

4 dl mousserande vin

Till dekoration:

Färska bär

Gör så här:

  1. Koka upp strösocker och vatten i en kastrull, och rör tills sockret löst sig, lyft av från plattan och lägg ner bären. Mixa till en slät puré och passera genom en nmaskig sil. Ställ kallt.
  2. Mät upp bärpurén i fyra glas, fyll på med is och toppa med mousserande vin och färska eller frysta bär.

Recept: Anna Wendt Foto: Lisa Björner, Lennart Weibull

Drömdesserter med champagne, prosecco och cava

Lyxiga efterrätter i glas på mousserande viner

Hallonbellini med mousserande

Gör gärna dubbel sats av hallonpurén!

6 drinkar med cava eller prosecco

Mousserande vin är en perfekt drinkingrediens.