Bananbröd med tahini och olivolja

Recept på bananbröd med tahini och olivolja

Stine Christiansen
Bananbröd är den ultimata räddningen när du har mogna bananer över. Här med en liten twist i form av tahini och olivolja!
25 maj, 2022
0:51

Efter reklamen: Chokladcupcakes med salt kola-frosting

(0:51)

Bananbröd med tahini och olivolja

Saftigt, gott och enkelt bananbröd, en favorit när du har mogna bananer över.

Baka ett saftigt bananbröd med tahini och olivolja
Stine Christiansen

4 portioner

Du behöver:

3 riktigt mogna bananer
120 g ljus tahini
1 dl olivolja
2 ägg
1 dl (100 g) strösocker drygt
4 dl (250 g) vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk malen kardemumma
½ tsk havssalt
30 g valnötter

Till servering:

2 msk ljus tahini
2 msk flytande honung
35 g mörk choklad
100 g färska hallon

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 200° varmluft. Mosa bananerna i en skål. Vispa tahini, olivolja, ägg och socker till en ljus och luftig massa.
  2. Tillsätt mosad banan och vispa igen. Tillsätt mjöl, bakpulver, kardemumma och salt och blanda snabbt ihop. Fördela smeten i en smord, avlång brödform, ca 1 liter.
  3. Toppa brödet med hackade valnötter och grädda i ugnen i ca 45 minuter, tills genomgräddat. Låt brödet svalna helt.
  4. Toppa skivor av bananbröd med tahini, honung, hackad mörk choklad och färska hallon före servering.

Foto: Stine Christianssen