Bananbröd med jordnötsfrosting

Recept på bananbröd med jordnötsfrosting

Columbus Leth
Banan och jordnötssmör är som gjort för att ätas tillsammans. Här möts de i ett saftigt bananbröd med jordnötsfrosting. Magiskt!
30 januari, 2022
1:37

Efter reklamen: 3 otippade och goda efterrätter du kan göra med jordgubbar i sommar

(1:37)

Slå på ljud

Bananbröd med jordnötsfrosting

Banan och jordnöt är en given hit tillsammans. Här i en god kaka!

Så gör du ett bananbröd med jordnötsfrosting
Columbus Leth

8 portioner

Du behöver:

100 g smör
190 g (ca 2 1/4 dl) socker
2 ägg
4 mogna bananer
200 g (ca 3 1/4 dl) vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
1/2 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
½ tsk stött kardemumma
50 g mörk choklad
2 msk hasselnötter

Jordnötsfrosting:

1 dl jordnötssmör
75 g (1 1/4 dl) florsocker
3 msk kakao
225 g färskost
1 msk färskbryggt kallt kaffe

Till servering:

2 msk hasselnötter
½ tsk ätbara guldflagor

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 200°. Vispa smör och socker luftigt i en skål med elvisp. Vispa äggen luftiga i en annan skål. Mosa bananerna med gaffel och rör ner dem i äggen. Vänd ner bananblandningen i smörblandningen.
  2. Sikta mjöl, bakpulver, salt, vaniljsocker, kanel och kardemumma i degen och vänd ihop med en slickepott. Hacka chokladen och hasselnötterna grovt och vänd ner i smeten.
  3. Häll upp smeten i en bakplåtspappersklädd avlång sockerkaksform och grädda i ugnen i cirka 1 timme. Låt svalna i formen.
  4. Vispa jordnötssmör, florsocker, kakao och färskost med elvisp. Tillsätt kaffe och rör om. Är frostingen för tjock kan du späda med lite vatten. Bred frostingen på toppen av kakan och dekorera med hackade hasselnötter och guldflagor.

Recept: Linn Grubbström Foto: Columbus Leth