Bakat päron med rostade hasselnötter och choklad

Recept på bakat päron med rostad hasselnöt.

Vad är egentligen godare än fruktdesserter? Bakat päron med rostad hasselnöt är både lättlagat och supergott. Riv över med mörk choklad!
27 maj, 2019

Av: Julie Hey

Foto: Betina Hastoft

Den här rätten går förstås att göra på äpple också, och med andra nötter som täcke. Supergott och enkelt fixat!

4 portioner

Bakat päron med rostad hasselnöt:

4 päron

1 msk smör

½ msk honung

1 dl flagade hasselnötter

2 dl crème fraiche

1/2 dl vispgrädde

1 msk vaniljsocker

25 g mörk choklad

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 220°.
  2. Skala päronen, kärna ur och snitta botten så de står stadigt.
  3. Smält smöret tillsammans med honungen.
  4. Pensla päronen med honungssmöret och vänd runt dem i nötflagorna.
  5. Ställ dem på bakplåtspapper i en ugnsfast form och baka dem i ugnen i cirka 20 minuter.
  6. Vispa crème fraiche, grädde och vaniljsocker lätt och luftigt med elvisp.
  7. Skeda upp i fyra tallrikar, gör en grop för päronet i grädden med skeden.
  8. Ställ päronet i fördjupningen och riv över mörk choklad.
Recept på bakat päron med rostad hasselnöt.

Bakat päron med rostad hasselnöt.

Läs mer:

Rieslingkaka med päron och kardemumma

Päron- och gorgonzolapizza med valnötter

Glöggkokta päron med stiltonost och valnötter