Bakat ägg med parmesan och spenat
Krämigt god brunchrätt.
4 portioner
Du behöver:
75 g fryst bladspenat
4 salladslökar
1 ½ dl vispgrädde
4 msk färskriven parmesan
Salt och nymalen svartpeppar
4 ägg
Till servering:
Riven parmesan
Gott bröd
Gör så här:
- Värm ugnen till 180°. Tina upp den frysta spenaten och sila bort vätskan i en sil.
- Ansa salladslöken och skär i tunna skivor. Blanda spenat och salladslök med grädde och riven parmesan i en skål. Krydda med salt och peppar. Fördela blandningen i 4 ugnsfasta portionsformar.
- Knäck försiktigt ner ett ägg i varje form. Strö lite extra salt över och häll ev lite extra grädde på toppen. Baka i ugnen i 20–25 minuter, tills äggvitan har satt sig.
- Strö lite parmesan över före servering. Servera gärna med gott bröd till.
Foto: Ditte Ingemann