Bakade ägg i tomatröra

Bakade ägg i tomatröra.

Rustik frukost eller lätt lunch, där det bara är att sleva upp de krämiga äggen med den söta tomatröran på en grillad brödbit.
09 april, 2017

4 personer

Tid: 40 minuter

Tomatröra:

2 vitlöksklyftor

1 gul lök

2 msk olivolja

400 g krossade tomater av god kvalitet

1 tsk torkad oregano

salt, nymald svartpeppar

eventuellt socker

Till servering:

4 ägg

färska örter, t ex oregano

Gör så här:

Hacka vitlöken och löken. Fräs det i oljan utan att den tar färg i en vid panna, gärna ugnsfast. Häll i tomaterna och tillsätt oreganon. Låt det koka ihop på svag värme utan lock till en tjock röra cirka 15 minuter. Smaka av med salt och peppar och eventuellt en nypa socker. Gör fyra små gropar i såsen och knäck försiktigt i äggen. Låt pannan stå kvar på svag värme tills äggen stannat eller ställ in i ugnen på 150° cirka 10 minuter. Salta och peppra på äggen. Garnera gärna med färska örter. Ställ pannan på bordet och bjud grillat eller rostat bröd att ösa upp äggen och såsen på.

Bakade ägg i tomatröra.

Bakade ägg i tomatröra.

Av: Liselotte Forslin
Foto: Lennart Weibull