Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Bakad sötpotatis med cheddar och chili

05 sep, 2018
AvRedaktionen
Bakad sötpotatis med cheddar och chili.
När man inte gör pommes av sötpotatis är de väldigt goda att baka i ugnen. Här har vit toppat potatisen med cheddar, chili och crème fraiche.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Du behöver:

4 stora sötpotatisar

100 g röd spetskål

200 g körsbärstomater

12 svarta oliver

150 g riven cheddar

Till servering:

1 färsk chili

1 kruka persilja

4 msk crème fraiche

  1. Gör så här:
  2. Sätt ugnen på 200°. Skrubba potatisen och skär ett kryss i varje potatis. Packa in dem i aluminiumfolie och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Baka dem i ugnen i cirka 1 timme, känn med sticka när de är färdiga. Låt ugnen vara på.
  3. Finstrimla spetskålen, gärna på mandolin eller med osthyvel. Skölj och halvera tomaterna. Skär oliverna i halvor.
  4. Kläm på potatisarna så att de öppnar sig. Fyll dem med spetskålen, tomaterna, oliver och cheddar och baka dem ytterligare 5–7 minuter i ugnen tills osten smält.
  5. Dela på och kärna ur chilin, finhacka. Skölj och hacka persiljan. Lägg potatisarna på ett fat, ringla över crème fraiche och strö över chili och persilja och servera genast.
Bakad sötpotatis med cheddar och chili.
Bakad sötpotatis med cheddar och chili.

Av: Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Betina Hastoft

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons