Baileys lanserar egen glassbil – här hittar ni glasstrucken i sommar!

Älskar du glass? Älskar du Baileys? Då kommer du garanterat att gilla Baileys Ice Cream Truck - glassbilen för vuxna.
22 maj, 2018

Sommaren och glassäsongen är här och för alla vuxna glassälskare kommer nu en rätt härlig nyhet. Dryckesföretaget Baileys lanserar nämligen en glassbil för vuxna – Baileys Ice Cream Truck.

Tillsammans med glassproducenten StikkyNikky har företaget tagit fram fyra olika glassmaker som kommer att serveras i glassbilen. Smakerna är tillverkade av fyra olika Baileysprodukter – Baileys Irish Cream, Baileys Almande, Baileys Iced Coffee och Baileys Chocolat Luxe.

– Glass hör sommaren till och Baileys med dess krämiga karaktär passar perfekt i glass. Därför känns det otroligt roligt att samarbeta med StikkiNikki, en av Sveriges absolut bästa glasstillverkare. Tillsammans har vi tagit fram fyra utsökta glassorter. Så äntligen kan man njuta av Baileys i en somrig skepnad, säger Céline Delacour, CP&A Manager Offrade Nordics, i ett pressmeddelande.

Glassen serveras på Trädgården

Glassbilen kommer att finnas i Stockholm och Köpenhamn under sommaren. Den 30-31 maj befinner sig bilen på musikfestivalen Distortion i Köpenhamn och den 16 juni kommer glassbilen till Stockholm och sommarklubben Trädgården i Stockholm. Glassen kommer även att att säljas i StikkiNikkis åtta egna glassbarer i Stockholm, under juni till augusti.

– Jag har länge experimenterat med att göra glass av olika drycker och jag tycker Baileys fungerar otroligt bra som smaksättare i glass. Jag älskar deras olika smaker och den krämiga konsistensen som verkligen höjer smakupplevelsen, säger Nicole Pepper, grundare av StikkiNikki och kreatör bakom recepten, i ett pressmeddelande.

Läs mer:

Frozen sangria är årets godaste drink – här är 5 recept att testa

Recept på veganska våfflor – hitta de hemliga ingredienserna

Glasstårteälskare se hit! Nu kommer Vienetta – på pinne