Baconlindade dadlar med ädelostfyllning

Baconlindade dadlar

Sött, salt och knaprigt i ett! Baconlindade dadlar med ädelosts- och mandelfyllning är det perfekta tillbehöret. Servera med rosmarin.
26 november, 2019

16 stycken

Du behöver:

8 baconskivor

80 g grönmögelost

16 dadlar

16 hela rostade mandlar

Rosmarinkvistar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 180°.
  2. Dela baconskivorna på längden i två delar.
  3. Skär osten i små bitar.
  4. Gör ett litet snitt i varje dadel och ta ut kärnan.
  5. Fyll hålet med en mandel och lite ost.
  6. Vira in dem i bacon och lägg med skarven nedåt på en bakplåtspappersklädd plåt.
  7. Stek i ugnen i cirka 6 minuter tills baconet är sprött och frasigt.
  8. Ta från värmen, låt svalna.
  9. Stick i en rosmarinskvist i varje och servera.
Recept på baconlindade dadlar med ädelostfyllning

Baconlindade dadlar med ädelostfyllning.

Av: Sofia Andersson

Foto: Mari Lahti, Skovdal Nordic, Kirsi-Marja Savola, Fabian Björk

LÄS MER:

Baconlindad fläskfilé med gorgonzola-klyftpotatis

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: