Baba ganoush med granatäpple
Supergott att dippa bröd eller grönsaksstavar i.
10 bufféportioner
Du behöver:
1 stor aubergine
1 vitlöksklyfta
Olivolja
Salt och nymalen svartpeppar
1–2 msk tahini
½ citron, saften
½ knippe slätbladig persilja
½ rödlök
Till servering:
Granatäppelkärnor
- Sätt ugnen på 180°. Skär auberginen på längden och snitta fruktköttet. Skala och skiva vitlöken och lägg skivorna i snitten. Pensla på olja och strö över salt och tillaga i ugnen i cirka 20 minuter eller tills köttet är genomstekt.
- Ta auberginen från ugnen och låt svalna. Gröp sedan ur köttet med en sked och låt dra i ett durkslag i 30 minuter.
- Mixa sedan aubergine, tahini, citronsaft, hackad persilja och lök. Smaka av med eventuellt mer salt och peppar och servera med granatäppelkärnor på toppen.
Recept: Julie Bavant Foto: Caron Aline Sammanställt av Virginie Dolata, Sophie Pratt