Baba ganoush med granatäpple

Recept på baba ganoush med granatäpple

CARON ALINE
Baba ganoush är en libanesisk röra gjord på aubergine, tahini, citron och vitlök. En krämig röra som passar till allt!
20 januari, 2022
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen
2:00

Efter reklamen: Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen

(2:00)

Slå på ljud

Baba ganoush med granatäpple

Supergott att dippa bröd eller grönsaksstavar i.

Så gör du en krämig baba ganoush med granatäpple
CARON ALINE

10 bufféportioner

Du behöver:

1 stor aubergine
1 vitlöksklyfta
Olivolja
Salt och nymalen svartpeppar
1–2 msk tahini
½ citron, saften
½ knippe slätbladig persilja
½ rödlök

Till servering:

Granatäppelkärnor

  1. Sätt ugnen på 180°. Skär auberginen på längden och snitta fruktköttet. Skala och skiva vitlöken och lägg skivorna i snitten. Pensla på olja och strö över salt och tillaga i ugnen i cirka 20 minuter eller tills köttet är genomstekt.
  2. Ta auberginen från ugnen och låt svalna. Gröp sedan ur köttet med en sked och låt dra i ett durkslag i 30 minuter.
  3. Mixa sedan aubergine, tahini, citronsaft, hackad persilja och lök. Smaka av med eventuellt mer salt och peppar och servera med granatäppelkärnor på toppen.

Recept: Julie Bavant Foto: Caron Aline Sammanställt av Virginie Dolata, Sophie Pratt