Avokadotoast med chili, gräslök och citron

Avokadotoast med chili, gräslök och citron.

Avokadon med sin krämiga konsistens och milda men ändå fylliga smak passar perfekt på ett smakrikt rostat eller stekt surdegsbröd. Toppa med chiliflakes, citronskal och gräslök eller smörgåskrasse, tomat och rostade sesamfrön.
20 januari, 2016

2 port

Tid: 20 min

Du behöver:

2 skivor rostbröd

1-2 avokado, delad och urkärnad

1 tsk chiliflakes

finrivet citronskal samt saft av ca ½ citron, ekologisk

1 msk finskuren gräslök

olivolja

flingsalt

svartpeppar

Gör så här:

  1. Rosta brödet i brödrost, alternativt stek det gyllene i olivolja.
  2. Gröp ur avokadon och mosa på brödet med hjälp av en gaffel.
  3. Strö över chiliflakes, citronskal och gräslök.
  4. Ringla över olivolja, pressa över lite citronsaft och strö över flingsalt.
  5. Avsluta med några drag med pepparkvarnen och servera!
Avokadotoast med chili, gräslök och citron.

Avokadotoast med chili, gräslök och citron. Recept och foto: Pågen