Avokadomacka med paprikahummus

Avokadomacka med paprikahummus.

Hotta upp den populära avokadomackan med en god hummus gjord på kikärter och rostad paprika. Toppa med rädisor och rostade fänkålsfrön och solrosfrön.
04 juli, 2016

Tid: 20 minuter

2 personer

Du behöver:

2 stycken Pågen Skördelycka

1 avokado

4 rädisor

Hummus:

380 g avrunna kikärter

200 g rostad paprika, färdig på burk

1/2 dl solrosfrön

1/2-3/4 dl olivolja

2-3 msk citronsaft

salt och peppar

Topping:

1/2 tsk fänkålsfrön

1 msk solrosfrön

Gör så här:

Hummus: Mixa kikärter, paprika och solrosfrön. Späd med olivolja till en krämig konsistens. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.

Bred röran på brödets bottenskivor. Skiva avokado och rädisor och lägg ovanpå hummusen.

Rosta fänkålsfrön och solrosfrön i en het torr panna under omrörning. Krossa fröna lätt i en mortel och strö över.

Den hummus som blir över kan förvaras i kyl upp till en vecka.

Avokadomacka med paprikahummus.

Avokadomacka med paprikahummus.

Foto och recept: Pågen