Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Avokadoglass med pistasch

14 jun, 2019
AvRedaktionen
Avokadoglass med pistasch.
Avokadon ger krämighet och fin grön färg till den här goda glassen, men ingen kommer att känna någon smak. Servera med glasstrutar.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

6 personer

Du behöver:

1 mogen avokado

400 g kondenserad mjölk

200 g mandelmassa

½ citron, saften

5 dl vispgrädde

60 g saltade pistaschmandlar

6 glasstrutar

Gör så här:

  1. Kärna ur avokadon och ta ur fruktköttet. Blanda det med kondenserad mjölk, mandelmassa och citronsaft i en matberedare till en slät massa.
  2. Vispa grädden hårt med elvisp och vänd ner i glassmeten tills allt är väl blandat.
  3. Hacka 50 g av pistaschmandlarna och vänd ner dem i smeten.
  4. Häll upp i en form, hacka och strö över de resterande pistaschmandlarna.
  5. Täck med plastfolie och ställ i frysen i minst 6 timmar. Servera med glasstrutar.
Avokadoglass med pistasch.
Avokadoglass med pistasch.

Av: Camilla Zarah Lawes
Foto: Betina Hastoft

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons