Avokado- och våffeltoast med pocherat ägg

Supergod avokado- och våffeltoast 
med pocherat ägg.

Våfflor är inte bara lunchmat, utan kan bli en fin middag om du gör smeten på havregryn, vilket gör den mer mättande, tillsammans med ägg och avokadocrème.
24 maj, 2019

4 personer

Våfflor:

3 dl havregryn

1 1/2 dl mjölk

1 1/2 dl naturell yoghurt

2 ägg

1 tsk bakpulver

1 krm salt

olja, till stekning

Pocherat ägg:

3 msk ättika

4 ägg

Avokadocrème:

3 avokado

1/2 citron, saften

salt

färskmalen svartpeppar

till servering:

färska örter

Gör så här:

Mixa havregrynen till ett fint mjöl i en matberedare, tillsätt alla ingredienser, förutom oljan och kör vidare tills du får en slät smet. Hetta upp våffeljärnet och pensla med olja. Grädda frasiga våfflor.

Koka upp 1 liter vatten. Tillsätt ättika och skruva ner värmen, så vattnet nästan kokar. Knäck ett ägg i en kopp. Vispa runt i vattnet så det bildas en virvel mitt i vattnet, och häll försiktigt ner ägget i virveln. När äggvitan samlat sig, putta försiktigt ägget mot kanten av grytan och låt vara kvar i 2–3 minuter. Lyft sedan upp med hålslev och pochera de andra äggen på samma sätt.

Mosa avokadon med citronsaft, salt och peppar. Bred ut på våfflan, toppa med ägg och örter. Servera genast.

Avokado- och våffeltoast med pocherat ägg.

Avokado- och våffeltoast med pocherat ägg.

Recept: Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE MAT & VIN: