7 restauranger att besöka i Amsterdam

05 apr, 2018 
AvHanna Carlsson
The Avocado Show i Amsterdam.
Ska du till den vackra kanalstaden Amsterdam? Då har vi flera restaurangtips att bjuda på. Varför inte äta frukost på The Breakfast Club, lunch på The Avocado Show och middag på Teppanyaki Restaurant Sazanka?
Annons

1. The Avocado Show

The Avocado Show serverar visuellt fantastiska och otroligt goda signaturrätter gjorda på avokado. Klassiska avokado-rätter och samtida avokado-skapelser formar menyn som kompletteras med ett brett utbud av färska och goda drycker för att tillfredsställa alla dina önskemål.

Typ av mat: Blandat med avokado i fokus
Adress: Daniel Stalpertstraat 61 HS, 1072 XB Amsterdam
Hemsida >>

The Avocado Show.
The Avocado Show.

2. Vinkeles

Restaurang Vinkeles är ett unikt resmål i hjärtat av Amsterdam. Den intima och historiska miljön erbjuder det perfekta atmosfären för att avnjuta matlagningen av kocken Dennis Kuipers och hans lag. Hans moderna franska kök med sin internationella twist, som ofta beskrivs som ”spännande, blygsam och förfinad”, har tilldelats en Michelin-stjärna under 2009.

Annons

Typ av mat: Fransk
Adress: Keizersgracht 384, 1016 GB Amsterdam
Hemsida >>

Vinkeles.
Vinkeles.

3. The Breakfast Club Amsterdam

Färska juicer, engelsk frukost och avokado-macka med extra allt. För den som älskar frukost och lunch är The Breakfast Club en smakupplevelse utan dess like. Utbudet och upplägget är som hämtad från trendiga Paris eller New York. Dessutom är all mat är gjord på färska lokala produkter. Maten och den goda servicen gör att The Breakfast Club definitivt är värd ett besök!

Typ av mat: Frukost och Lunch
Adress: Haarlemmerplein 31, 1013 HR Amsterdam
Hemsida >>

Annons
The Breakfast Club Amsterdam.
The Breakfast Club Amsterdam.

4. PANCAKES Amsterdam

Alla pannkaks-älskare borde göra ett stopp på PANCAKES Amsterdam. Restaurangen sticker ut från mängden med sitt originella recept. PANCAKES Amsterdam serverar utmärkta pannkakor med färska och lokalt framställda produkter och ingredienser. Med mer än ett dussin holländska och amerikanska pannkakor på menyn är det ett himmelrike för alla som har en fäbless för pannkakor.

Typ av mat: Pannkakor
Adress: Prins Hendrikkade 48, 1012 AC Amsterdam, Berenstraat 38, 1016 GH Amsterdam, Prinsengracht 277, 1016 GW Amsterdam
Hemsida >>

Annons
PANCAKES Amsterdam.
PANCAKES Amsterdam.

5. D’Vijff Vlieghen

Läcker mat och ett gott glas vin är vad restaurang d’Vijff Vlieghen står för. Restaurangen är ett äkta kulinariskt museum. Med väggar täckta med vackra guld läder tapeter från 1700-talet bildar restaurangen ett unikt läge mitt i hjärtat av Amsterdam. Restaurangen är idealisk för en romantisk middag i en av de mysiga hörnen.

Typ av mat: Hollänska köket
Adress: Spuistraat 294-302, 1012 VX
Hemsida >>

D'Vijff Vlieghen.
D’Vijff Vlieghen.

6. Teppanyaki Restaurant Sazanka

Sazanka är den första och hittills den enda teppanyaki restaurangen i Europa som tilldelas en Michelin- stjärna. Teppanyaki betyder bokstavligen att ”grilla på en tallrik”, och det är exakt vad du ska uppleva på Sazanka. Koken kommer att förbereda de läckra fisk-, kött- och vegetariska rätterna på en varm järngryta vid bordet. Lägg till ingredienser av högsta kvalitet, ett omfattande utbud av maträtter och viner och det karakteristiska japanska interiören och du har en restaurangupplevelse utan dess likhet.

Annons

Typ av mat: Japansk
Adress: Ferdinand Bolstraat 333, 1072 LH Amsterdam
Hemsida >>

Teppanyaki Restaurant Sazanka.
Teppanyaki Restaurant Sazanka.

7. Foodhallen Amsterdam

Svårt att bestämma vad ni ska äta? Vandra runt i det stora loftet i Foodhallen och upptäck det bästa kulinariska Amsterdam har att erbjuda. Med över 20 olika bodar, varierande från Michelin-stjärnkoncept till internationella streetfoods, är Amsterdam Foodhallen utmärkt för dig som vill ta del av allt Amsterdams matkultur har att erbjuda.

Typ av mat: Blandat
Adress: Bellamyplein 51, 1053 AT, Amsterdam
Hemsida >>

Annons
Foodhallen Amsterdam.
Foodhallen Amsterdam.

Foto: Instagram

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons