Så gör du Ateljéns Zucchinipizza

Recept på Ateljéns zuncchinipizza

FANNY RADVIK
Gör en riktigt god pizza med tunt hyvlad zucchini, hackade marconamandlar och stracciatella. Godast blir det såklart om du gör en egen pizzadeg.
10 januari, 2022
1:37

Efter reklamen: 3 otippade och goda efterrätter du kan göra med jordgubbar i sommar

(1:37)

Ateljéns zucchinipizza

Toppa med tunt hyvlad zucchini, hackade marconamandlar och stracciatella.

Bjud på Ateljéns zucchinipizza
FANNY RADVIK

Du behöver:

1 pizzadeg
3 msk crème fraîche
2 nypor finhackad gräslök
1 msk riven parmesan
1/2 tunt hyvlad zucchini

Garnering:

1 msk hackade marconamandlar
75 g stracciatella (alt ½ burrata)
1 citronklyfta
Olivolja
Vattenkrasse
Flingalt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Tryck ut degbollen så att mycket luft finns kvar i kanterna. Mixa crème fraiche med gräslök. Bred ett lager över pizzan. Toppa med lite riven parmesan och tunt hyvlad zucchini.
  2. Grädda i het ugn. Hacka marconamandlar grovt och strö över pizzan. Toppa med stracciatella (eller burrata), några droppar citronsaft, olivolja, vattenkrasse, salt och svartpeppar.

Recept: Henrik Sauer Foto: Fanny Rådvik