Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Ät trendigt: wrap med rödbeteshummus och ruccola

04 jun, 2016
AvThowe Wagner Larsson
En enkel, trendig och god wrap med rödbetshummus, färskost, snabbsyrad morot, ruccola och solrosfrön.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Den här tunnbrödwrapen signerad Siri Barje och Nespresso är en riktig smakrik kombination som passar utmärkt när du är på språng. Dela wrapen i två delar och linda in den i bakplåtspapper – och ät på vägen!

LÄS OCKSÅ: ÄT TRENDIGT: VEGANSKA FUDGE

siri barje nespresso

För en person behöver du:

– 1 tunnbröd

– 3 msk rödbetshummus (se recept nedan)

– 1 näve ruccola

– 1 morot

– 1 msk vitvinsvinäger

– 4 skivor gurka

– 2 msk färskost

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

– 1 msk rostade solrosfrön

– Salt och peppar

rodbets-hummus

Så här gör du rödbetshummus:

– 1 burk kikärtor

– 1 msk tahini

– 1 vitlöksklyfta

– 1 tsk salt

– Saften från en halv citron

Annons

– 1 tsk japansk soja (valfritt)

– 1 dl olivolja

– 2-3 kokta och skalade rödbetor

LÄS OCKSÅ: ÄT TRENDIGT: VEGANSKA JORDNÖTSBOLLAR PÅ 15 MINUTER

Så här gör du tunnbrödswrapen:

1. Mixa alla ingredienserna till hummusen tills den är helt slät. Tillsätt lite vatten om det är svårt att blanda.

2. Skala och riv moroten på den grova sidan av rivjärnet. Blanda moroten med 1 msk vitvinsvinäger i en skål. Låt stå i fem minuter.

3. Bred ut färskosten jämnt på tunnbrödet. Strö ut ruccola jämnt över färskosten och lägg därefter på den syrade moroten.

4. Lägg ut gurkskivorna, klicka ut hummusen och försök sprida ut den lite.

5. Toppa med de rostade solrosfröna, salta och peppra ordentligt.

6. Rulla ihop som en wrap och dela på två.

LÄS OCKSÅ: VEGANSKA CHOKLADTRYFFLAR GJORDA PÅ AVOKADO

Annons