Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Ät trendigt: nyttig chokladpudding gjord på avokado

14 maj, 2016
AvMikaela Råberg
Vad är väl en chokladpudding utan socker och mjölk? Alldeles, alldeles underbaR.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Inget tillsatt socker? Check! Helt vegansk? Check! Raw? Check!

Är du ute efter en god efterrätt gjord på bara naturliga råvaror är den här nyttiga chokladpuddingen med en bas på avokado, banan och dadlar något för dig.

Allt du behöver är sex ingredienser, en mixer och några minuter och du har en dessert som är så hälsosam att du till och med kan avnjuta den till frukost.

LÄS OCKSÅ: ÄT TRENDIGT: VEGANSKA JORDNÖTSBOLLAR PÅ 15 MINUTER

Nyttig chokladpudding på avokado

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Ingredienser:

6 portioner

– 2 mogna avokador

– 2 mogna bananer

– 5 urkärnade dadlar

– 5 msk raw kakaopulver

– 3 msk ekologisk lönnsirap

– 1 msk vaniljpulver

Gör så här:

1. Skala banan, kärna ur avokado och gröp ur fruktköttet. Lägg allt i en bunke och blanda ner övriga ingredienser.

2. Mixa tills du får en slät massa och servera direkt. Vill du ha en kall pudding kan du låta den stå i kylskåpet i 15 minuter.

Tips!

Orkar du mot förmodan inte äta upp allt på en gång? Ingen fara, puddingen håller sig god i upp till tre dagar i kylskåpet, dock kan den behöva röras om strax före servering. För en extra twist – smaksätt chokladpuddingen med lite malen kanel och toppa med grovhackade nötter.

LÄS OCKSÅ: ÄT TRENDIGT: SÖTPOTATISCHIPSEN – SOM ALLA PRATAR OM JUST NU

Foto: Shutterstock

Annons