Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Ät trendigt: enkla scones med lågt GI-värde

02 maj, 2016
AvThowe Wagner Larsson
Scones älskas av både stora och små – här är ett recept på en mer hälsosam variant!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Scones är en frukostfavorit hos många, speciellt som helgfrukost. Njut av den här hälsosamma varianten på det klassiska receptet och håll dig mätt längre. Det låga GI-värdet gör nämligen att blodsockret håller en jämn nivå och du blir inte hungrig lika snabbt.

LÄS OCKSÅ: RECEPT PÅ GLUTENFRI KLADDKAKA

Tid: 10 min förberedelse + 15 min i ugn.

Antal: 4 st

Du behöver:

– 2 dl mandelmjöl

– 2 ägg

– 1 dl turkisk yoghurt

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

– 1/2 dl solrosfrön

– 2 msk linfrön

– 1 msk fiberhusk

– 1/2 msk bakpulver

– 1 krm salt

LÄS OCKSÅ:RECEPT: GÖR DIN EGEN GLASS-SANDWICH

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Knäck äggen i en bunke och vispa luftigt. Blanda i yoghurt. Rör om. Blanda ner resten av ingredienserna och rör om med en slev. Vispa inte. Klicka ut fyra bullar på ett bakplåtspapper. Använd en slickepott för att forma bullarna som du önskar. Grädda i ugnen i cirka 15 minuter.

LÄS OCKSÅ: VEGANSKA CHOKLADTRYFFLAR GJORDA PÅ AVOKADO

Annons