Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Asiatiskt skaldjurssallad

16 mar, 2015
AvRedaktionen
Asiatiskt skaldjurssallad.
En sötsyrlig, beroendeframkallande förrättsdröm! Du kan antingen välja råa skaldjur eller en färdig mix. Mixen är dock förkokt och ska i så fall bara nudda stekpannan.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 15 minuter

Skaldjur:

400 g skaldjur (t ex pilgrimsmusslor, bläckfisk, räkor)

olja (till stekning)

Marinad:

1 vitlöksklyfta

1 färsk chili

1 dl olivolja

salt

svartpeppar

Sallad:

1 huvud romansallad

8 rädisor

100 g morötter

100 g rättika

2 granatäpplen

Dressing:

1/2 dl thailändsk fisksås

3 lime (saften)

2 chilifrukter (färsk)

2 krukor färsk koriander

1 msk socker

1/2 vitlöksklyfta

1/2 dl mild olivolja

Gör så här:

  1. Snabbmarinera skaldjuren, salta och peppra och stek skaldjuren hastigt i lite olja.
  2. Skölj, torka och skär salladen och blanda med dressingen.
  3. Lägg skaldjuren ovanpå och servera.
Asiatiskt skaldjurssallad.
Asiatiskt skaldjurssallad.

Recept: Johan Bergkvist
Foto: Peter Phillips

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons