Ärt- och rucolasoppa med pilgrimsmusslor och parmesanflarn

Ärt- och rucolasoppa med pilgrimsmusslor och parmesanflarn.

Grön och god soppa med ärter, rucola, pilgrimsmusslor och parmesanflarn. Praktiskt med en soppa som kan förberedas redan dagen före om det skulle behövas.
07 december, 2016

6 personer

Tid: 35 min

Du behöver:

1 gul lök

1–2 vitlöksklyftor

8 dl vatten

500 g frysta gröna ärter

2 hönsbuljongtärningar

100 g rucola

2 dl crème fraiche

1 dl mousserande vin

12 pilgrimsmusslor

smör till stekning

salt

Parmesanflarn:

200 g parmesan i bit

Gör så här:

Finhacka och fräs lök och vitlök i en klick smör. Tillsätt vatten, ärter och buljongtärningar. Koka under lock i ca 10–15 minuter. Lägg i rucolan och koka upp snabbt. Dra av kastrullen från plattan och mixa till en slät soppa med hjälp av en handmixer, eller häll alltihop i en mixer. Blanda ner crème fraiche och låt allt bli varmt. Smaka av med lite salt. Tillsätt vinet strax före servering.

Riv parmesanosten grovt och lägg ut 12 små högar på en plåt med bakplåtspapper. Baka flarnen mitt i ugnen på 225° i ca 10 minuter, eller tills de fått en fin gyllene färg. Ta ut och låt svalna.

Stek musslorna i smör i riktigt het panna, ca 1 minut på varje sida. Salta. Servera musslorna i den varma soppan tillsammans med de frasiga ostflarnen.

Ärt- och rucolasoppa med pilgrimsmusslor och parmesanflarn.

Ärt- och rucolasoppa med pilgrimsmusslor och parmesanflarn.

Av: Anna Jonassen
Foto: Peter Phillips