Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Årets kaffebar öppnar i Stockholm

29 aug, 2013 
AvRebecca Wictor
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Koppi Söder

När White Guide Café listade landets bästa kaffebarer och caféer fick Helsingborgsbaren Koppi utmärkelsen Årets Kaffebar. Nu har de öppnat upp ett pop-up café på södermalm i Stockholm.

Koppi grundades 2007 i Helsingborg av baristamästarna Anne Lunell och Charles Nystrand. Det är både ett roster och kaffebar och de levererar kaffe till olika restauranger, bland annat Michelin-belönade Ekstedt, i Stockholm. De samarbetar även med Matt Orlandos, som tidigare jobbade på Noma men nu har öppnat egen restaurang i Köpenhamn – Amass.

I somras öppnade Koppi upp på Södermalm i Stockholm. På Åsögatan 174 huserar dem tillsammans med jeansvarumärket Denim Demon. Koppi vill arbeta med de bästa kaffeproducenterna i världen och reser varje år runt och hälsa på hos odlarna.

– Medvetenheten bland svenska folket har vuxit de senaste åren och vi märker av ett ökande intresse för smak men också för att kaffet har odlats under etiskt och miljömässigt hållbara förhållande, säger Charles Nystrand.

En varm dag får man inte missa deras kaffe-tonic – en dubbel sötad espresso, hela isbitar, tonic water!

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons