Äppelchips med kaneldipp

Äppelchips med kaneldipp.

Äppelchips är ett smarrigt tilltugg som passar både till vardag och helg. Servera med en kaneldipp som du gör på kesella och flytande honung.
01 februari, 2017

4 personer

Du behöver:

2–3 äpplen, fast sort

Kaneldipp:

1 ½ dl kesella lätt

2–3 msk flytande honung

1 tsk mald kanel

Gör så här:

Värm ugnen till 125°. Skölj och kärna ur äpplena. Skär äpplena i tunna skivor, gärna på mandolin. Lägg äppelskivorna på en plåt klädd med bakplåtspapper och torka mitt i ugnen ca 2 timmar och låt svalna helt.

Rör ihop alla ingredienser till dippen. Servera tillsammans med äppelchipsen.

Äppelchips med kaneldipp.

Äppelchips med kaneldipp.

Recept: Jennie Benjaminsson

Foto: Katja Ragnstam