Klassiker med en twist: Gör drinken Aperol granita med isig apelsinsorbet
13 aug, 2024
AvEbba S Dahlman
Förläng sommaren med en variant på den fruktiga drinkfavoriten: Aperol spritz. I det här klippet får vi nämligen lära oss att göra en isig apelsin- och aperolsorbet, som är basen i drinken Aperol granita. Den är bara sååå god!
Annons
Är du ett fan av Aperol spritz? Då kommer du att älska drinken Aperol granita som är en uppfriskande twist på klassikern!
Det är en perfekt drink att bjuda på för den som önskar imponera på sina gäster och förlänga sommarkänslan efter semestern.
I videon ovan får du enkla steg för steg-instruktioner av receptet, som dessutom finns att spara ner här nedan. Lycka till och hoppas det smakar!
Aperol granita med isig sorbet (4st)
Ingredienser:
- 2,5 dl aperol
- 2,5 dl apelsinjuice
- 1 flaska Prosecco
- 1 apelsin
Gör så här:
- Mixa Aperol, apelsinjuice och 2 dl av Proseccon i en form, frys 3h.
- Rör med en gaffel varje halvtimme tills mixen ser ut som en isig sorbet.
- Fördela granita mellan de 4 glasen och toppa med resterande av Proseccon.
- Garnera med en twistat apelsinzest eller en klyfta.
För en alkoholfri variant: Byt ut Aperolen mot alkoholfri bitter aperitif och byt ut Proseccon till ett alkoholfritt mousserande vin.
Annons