Äntligen! Max släpper veganska nuggets – så smakar de

Äntligen! Max släpper veganska nuggets – så smakar de

Max lanserar tre nya maträtter till sin Green-familj och återinför även den gamla Grand Deluxe-favoriten Umami Halloumi.
09 mars, 2018

Sedan Max lanserade sin Green-familj för två år sedan har många hittat nya favoriter i sortimentet. Men det har också funnits efterfrågan på fler produkter. Veganska nuggets har varit högst upp på önskelistan, säger Max chefskock Jonas Mårtensson.

Läs också: Max släpper ännu en halloumiburgare – efter ökad efterfrågan

Därför har Max – som numera inte heter hamburgare utan Burgers, för att vara tydliga med sin gröna mångfald – nu lanserat tre helt nya alternativ på den gröna menyn, där en av dem självklart är nuggets.

Crispy Nuggets

Veganska och glutenfria med bas av sojaprotein. Samfriteras med vissa lakto-ovo-produkter där även gluten kan förekomma.

Omdöme: Väldigt goda, ännu mer krispiga, och för dig som ätit kyckling – en tydlig likhet i både smak och textur. På riktigt svårt att känna någon skillnad, förutom att dessa kanske till och med var lite mer kompakta och matiga. Riktigt goda med den veganska majonäsen!

Crispy No Chicken

Vegansk och glutenfri burgare med bas av sojaprotein. Samfriteras med vissa lakto-ovo-produkter där även gluten kan förekomma. Med sriracha-ketchup, gurka, tomat, rödlök, isbergssallad och vid önskemål vegansk majonnäs.

Påminner väldigt mycket om en vegetarisk schnitzel, och även de nya nuggetsarna. Krispig och salt smak som kompletteras av den milda hettan i sriracha-ketchupen.

Chili ‘n’ Cheese

Vegansk burgare med protein från soja och vete och smaksatt med champinjoner, vitkål och dinkel. Samfriteras med vissa lakto-ovo-produkter. Med rödlök, isbergssallad, smält cheddardipp, cheddarost, jalapeños och originaldressing. Kan fås utan ost.

Bra hetta tack vare jalapeñosarna. Burgaren har en väldigt saftig textur men samtidigt med bra tuggmotstånd. Bitar av korn av vete och dinkel är bra komplement i den ganska feta och mjuka burgaren. Ljusår bättre än andra torrare burgare i samma kategori.

Max släpper samtidigt två nya veganska dippsåser – BBQ och Sriracha-ketchup – som passar riktigt bra till nuggetsarna!

Samtliga burgare lanseras på Max den 15 mars.

Artikeln publicerades först på Cafe.se.