Annas pepparkakor har blivit pepparkaksglass

Annas pepparkaksglass

Visst har man suktat efter en riktigt god pepparkaksglass? Nu är längtan över! Annas pepparkakor firar lämpligt nog 90 år i år och firar det med lansera en gräddig pepparkaksglass som får smakpanelen att längta till julen.
27 september, 2019

Julen kommer närmare, och med den alla julrelaterade mat- och godisnyheter. Att pepparkakor hör julen till kommer ju inte som någon överraskning, men i år kan vi njuta av den juligaste av kakor på ett helt nytt och kallt sätt.

Annas pepparkakor som har försett svenskarna med juliga pepparkakor i 90 år vill ju fira sin jämna födelsedag med pompa och ståt – och glass. Så nu får du lämna kakhyllan och gå till glassdisken där du hittar Annas pepparkaksglass.

– Det känns väldigt roligt att äntligen kunna släppa Annas pepparkaksglass. Vi ville utmana oss själva och testa något helt nytt inom en väldigt traditionell kategori. Annas pepparkakor är originalet sedan 1929, och är det någon som kan leva upp till en riktigt god pepparkaksglass så är det vi. Det passar perfekt att fira vårt 90-årsjubileum med den här lanseringen, säger Pelle Karlson, country manager för Annas pepparkakor i pressmeddelandet.

Annas pepparkaksglass

Glassen är fylld med både malda pepparkakor och små kakbitar.

Kakbitar och malda pepparkakor

Pepparkaksglassen innehåller dels krämig gräddglass och dels bitar av pepparkakor. Man har också finmalt pepparkakor och blandat ner dem i glassen för att lyfta fram smaken av ingefära, kanel och kryddnejlika – alltså smaken av pepparkaka.

Men måste man vänta till jul för att få äta pepparkaksglass? Nej, så klart inte. Den finns att köpa redan nu och eftersom glassen smakar kaka funkar den ju lika bra till en härlig fikastund som till dessert efter julbordet.

Smakpanelen lät sig väl smaka

Men smakar den verkligen pepparkaka då? Smakpatrullen satte tänderna i glassen och kom med sin dom.

Visst är det pepparkaka! Pepparkakssmaken är tydlig, men inte för stark, utan mild och precis lagom. Och bitarna! Glassen är generöst berikad med bitar av pepparkakor och vissa av dem har mjuknat så att de smakar som pepparkaksdeg. Det är underbart gott och gör att glassen känns lyxig.

Glassen är krämig och känns som en glass av hög kvalitet, inte uppumpad med luft som många andra glassar är. Förpackningen på en liter väger hela 900 gram, så det vittnar om hög densitet, vilket största delen av smakpanelen gillar.

Det här är en glass för julen. Eller för hösten. Eller när som helst när du vill ha glass. Eller fika.

Du hittar Annas pepparkaksglass i glassdisken i din mataffär.

 

Läs mer:

Turkisk peppar blir ny godisglass

Baka ett läskigt spökhus av pepparkaka