4 portioner
Hittar du inte bergamott i butiken kan du använda lime.
Du behöver:
1 msk olivolja
2 kg hjärtmusslor, sköljda och tvättade
2 dl äppelmust
1/2 knippe färsk dragon
150 g smör
1 bergamott eller lime
1 msk flingsalt
Gör så här:
1. Hetta upp en tjockbottnad rymlig kastrull och häll i olivoljan.
2. Häll ner hjärtmusslorna, äppelmust och 4–5 kvistar dragon. Låt ånga under lock i 2–3 minuter tills musslorna öppnat sig.
3. Sila av lagen och vispa i smör i den tills den blir skummig.
4. Pressa saften från bergamotten och smaka av skummet med den.
5. Släng de musslor som inte öppnat sig, fördela resterande på fat och häll över den skummande buljongen.
6. Toppa med dragon och flingsalt.
Av: Morten Schou
Foto: Stine Chritiansen
LÄS MER:
Sparris med stekta kammusslor och nötsmör