Ångade hjärtmusslor med dragon och bergamott

Sugen på musslor? Den här rätten med ångade hjärtmusslor med dragon och bergamott tar smakerna till nya höjder. Toppa med flingsalt för pricken över i. Du måste prova!
03 april, 2020

4 portioner

Hittar du inte bergamott i butiken kan du använda lime.

Du behöver:

1 msk olivolja

2 kg hjärtmusslor, sköljda och tvättade

2 dl äppelmust

1/2 knippe färsk dragon

150 g smör

1 bergamott eller lime

1 msk flingsalt

Gör så här:

1. Hetta upp en tjockbottnad rymlig kastrull och häll i olivoljan.

2. Häll ner hjärtmusslorna, äppelmust och 4–5 kvistar dragon. Låt ånga under lock i 2–3 minuter tills musslorna öppnat sig.

3. Sila av lagen och vispa i smör i den tills den blir skummig.

4. Pressa saften från bergamotten och smaka av skummet med den.

5. Släng de musslor som inte öppnat sig, fördela resterande på fat och häll över den skummande buljongen.

6. Toppa med dragon och flingsalt.

Ångade hjärtmusslor med dragon och bergamott

Ångade hjärtmusslor med dragon och bergamott.

Av: Morten Schou
Foto: Stine Chritiansen

LÄS MER:

Sparris med stekta kammusslor och nötsmör

Kammusslor med brynt smör och basilika

Lättlagad meny med kammusslor och semifreddo