Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptMat till Valborg

Amerikanska pannkakor med lönnsirap

12 apr, 2024 
AvLouisa Lorang
Recept på amerikanska pannkakor med lönnsirap
columbus leth
Vem tackar nej till ett berg med fluffiga amerikanska pannkakor med lönnsirap? Ingen!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
4 tips för en lyxig brunch hemmaBrand logo
4 tips för en lyxig brunch hemma

Amerikanska pannkakor med lönnsirap

Matiga och fluffiga – det finns alltid plats för en amerikansk pannaka.

Annons

6 stycken

Du behöver:

2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
2 msk socker
1 ¼ dl standardmjölk
1 ägg
40 g smält smör
Smör, till stekning

Topping:

6 msk lönnsirap
50 g hackad pekannötter

Gör så här:

  1. Blanda mjöl, bakpulver, salt och socker i en skål och sikta det. Vispa ihop mjölk, ägg och smör i en annan skål. Vispa ner mjölblandningen i mjölken så att det inte blir några klumpar. Låt det stå och dra i 5 minuter.
  2. Smält lite smör i en non-stick panna. Stek några tjocka pannkakor i taget och fortsätt tills smeten är slut. Det blir cirka 6 pannkakor av den här smeten.
  3. Lägg pannkakorna på hög och toppa med sirap och hackade pekannötter.

Foto: Columbus Leth

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons