Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Amerikanska pannkakor med blåbärs- och mascarponekräm

25 maj, 2022 
AvDitte Ingemann
Recept på amerikanska pannkakor med blåbärs- och mascarponekräm
Riktigt bra amerikanska pannkakor ska vara lätta och fluffiga och ätas med en ordentlig portion lönnsirap och vår ljuvliga blåbärs- och mascarponekräm.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
3 otippade och goda efterrätter du kan göra med jordgubbar i sommarBrand logo
3 otippade och goda efterrätter du kan göra med jordgubbar i sommar

Amerikanska pannkakor med blåbärs- och mascarponekräm

Gör gärna smeten dagen före och förvara i kylen till dess att pannkakorna ska gräddas.

Så gör du amerikanska pannkakor med blåbärs- och mascarponekräm

12 pannkakor

Du behöver:

2 ägg
½ vaniljstång
2 ½ dl mjölk
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 tsk citronzest från en ekologisk citron
½ tsk havssalt
Smör, till stekning

Mascarponekräm:

250 g mascarpone
2 dl färska blåbär
4 msk lönnsirap

Till servering:

Lönnsirap
Citronzest

Gör så här:

  1. Dela äggen i vitor och gulor. Vispa vitorna styva. Skrapa fröna ur vaniljstången. Vispa ihop vaniljfrön med äggulor och övriga ingredienser, förutom smöret.
  2. Vänd sist försiktigt ner den vispade äggvitan i smeten. Låt vila i 15 minuter. Stek små, tjocka pannkakor i smör på medelvärme. Det blir ca 12 stycken.
  3. Blanda mascarpone, blåbär och lönnsirap. Servera de nygräddade pannkakorna med mascarponekräm och gärna extra lönnsirap, strö lite citronzest över.

Foto: Stine Christianssen

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons