Amerikanska pannkakor med blåbärs- och mascarponekräm

Recept på amerikanska pannkakor med blåbärs- och mascarponekräm

Stine Christiansen
Riktigt bra amerikanska pannkakor ska vara lätta och fluffiga och ätas med en ordentlig portion lönnsirap och vår ljuvliga blåbärs- och mascarponekräm.
25 maj, 2022
3 otippade och goda efterrätter du kan göra med jordgubbar i sommar
1:37

Efter reklamen: 3 otippade och goda efterrätter du kan göra med jordgubbar i sommar

(1:37)

Slå på ljud

Amerikanska pannkakor med blåbärs- och mascarponekräm

Gör gärna smeten dagen före och förvara i kylen till dess att pannkakorna ska gräddas.

12 pannkakor

Du behöver:

2 ägg
½ vaniljstång
2 ½ dl mjölk
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 tsk citronzest från en ekologisk citron
½ tsk havssalt
Smör, till stekning

Mascarponekräm:

250 g mascarpone
2 dl färska blåbär
4 msk lönnsirap

Till servering:

Lönnsirap
Citronzest

Gör så här:

  1. Dela äggen i vitor och gulor. Vispa vitorna styva. Skrapa fröna ur vaniljstången. Vispa ihop vaniljfrön med äggulor och övriga ingredienser, förutom smöret.
  2. Vänd sist försiktigt ner den vispade äggvitan i smeten. Låt vila i 15 minuter. Stek små, tjocka pannkakor i smör på medelvärme. Det blir ca 12 stycken.
  3. Blanda mascarpone, blåbär och lönnsirap. Servera de nygräddade pannkakorna med mascarponekräm och gärna extra lönnsirap, strö lite citronzest över.

Foto: Stine Christianssen