Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Älskar du rosé? Då måste du testa frosé

09 jul, 2016
AvMikaela Råberg
Frosé står alltså för ”frozen” och ”rosé” och är sommarens hetaste drink. Dessutom är frosé den perfekta törstsläckaren under varma sommardagar.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Rosévinsäsongen är i full gång, men när temperaturen börjar stiga ytterligare är det dags att byta ut den kylda vätskan mot roséets frysta kusin – frosén.

Frosé

Receptet är beräknat för 4 personer

Du behöver:

– En flaska rosévin, gärna torrt

– 6 msk sockerlag

– 6 msk citronsaft

– Citronskal, för garnering

– En skvätt Campari

Gör så här:

1. Frys rosévinet i en isbricka, så att du får kuber.

2. Mixa rosékuberna med sockerlag och citronjuice till du har en slät konsistens. Hyvla av en bit skal, gärna i spiralform. Du kan använda en vanlig potatisskalare eller osthyvel.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

3. Häll upp frosén i glasen, garnera med en bit av citronskalet, skvätt över Campari och servera.

Foto: W & P Design

Annons