Almondy lanserar tårta med rosa Rubychoklad

11 maj, 2021 
AvEmma Castman
Vacker dukning med två tårtor och flera glas champagne
Får det lova att vara en tårta med smak av rosa Rubychoklad? Ja, tack! Här är allt vi vet om tårttillverkaren Almondys senaste fikanyheter.
Annons
Så gör du drinken Pink on pink med gin
Så gör du drinken Pink on pink med gin

Minns du när Rubychokladen gjorde entré på marknaden? Det var den schweiziska chokladtillverkaren Barry Callebaut som skapade den fjärde chokladsorten någonsin, gjord på kakaobönan Ruby som har naturliga inslag av rosa färgpigment.

Nyheten, som släpptes hösten 2017, blev snabbt viral och chokladälskare runt om världen jublade över nytillskottet.

Så smakar Almondys nya tårtor: Ruby Passion och Salted Caramel Crush

Nu, tre och ett halvt år efter att Rubychokladen först såg dagens ljus, har fikajätten Almondy bestämt sig för att lansera en tårta med samma smak – Ruby Passion. Det är första gången någonsin som man kan köpa en tårta gjord på Rubychoklad i frysdisken.

Annons

Chokladen är naturligt rosa i sin färg och har en smak som varken är bitter, mjölkaktig eller söt. Istället har den ett djup av färsk bärfruktighet och läcker mjukhet. I tårtan ackompanjeras fruktigheten av syrlig passionsfruktskräm och mandelbotten.

Därtill släpper Almondy även nyheten Salted Caramel Crush, en tårta med smak av söt karamell och havssalt.

– Vi ser fram emot att svenska folket ska upptäcka Rubychokladen i sommar, en spännande smak som många kanske inte hört talas om innan. Och för den som vill gå på en redan uppskattad smakfavorit är salt karamell alltid rätt. Två tårtnyheter som passar utmärkt till sommarens alla fikastunder, säger Sofie Funevik, Marketing Manager på Almondy i ett pressmeddelande.

Både Ruby Passion och Salted Caramel Crush finns att köpa i butik nu. De kostar mellan 44 och 51 kronor styck, och en tårta räcker till sex till åtta personer.

Foto: Almondy

Annons
Innehåller annonslänkar