Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptSommarmatSomriga drinkar

Allt om deltagarna i Kockarnas kamp 2018

29 aug, 2018 
Alla deltagare i Kockarnas kamp 2018. Foto: Andreas Lundberg/TV4
Nu är det dags för en ny säsong av tittarsuccén Kockarnas kamp, den sjunde säsongen i ordningen. Här kan du läsa allt om årets deltagare.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Det är dags för en ny säsong av Kockarnas kamp där åtta kockar från Sveriges krogelit tävlar i snabbhet, kreativitet, stresstålighet och precision. Förutom tävlingsmomenten turas kockarna om att bjuda varandra på middag och spännande historier från sina framgångsrika karriärer. Programmet leds i vanlig ordning av Pär Lernström.

– Årets kockar är väldigt olika men alla är riktiga fighters. Det blir en överraskande säsong med både imponerande insatser och skakiga nerver. Så jäkla spännande, säger Pär Lernström.

Punk Royale-grundaren bjuder på spektakulär middag

Bland årets kockar märks till exempel omtalade Punk Royale-grundaren Jocke Almqvist.

– Jockes kaxiga och rebelliska attityd är uppfriskande och något helt nytt i programmet. Dessutom kan jag avslöja att hans spektakulära middag är något vi aldrig varit i närheten av tidigare, säger Gustav Carlsson, exekutiv producent för Kockarnas kamp.

Annons

Kockarnas kamp 2018 har säsongsstart söndag 16 september klockan 20.00 i TV4 samt på TV4 Play och C More. Programmet sänds i åtta delar.

Här är årets kockar:

Alla deltagare i Kockarnas kamp 2018.
Alla deltagare i Kockarnas kamp 2018.

1. Anna Broms, Stockholm

Internationellt erkänd krögare med mycket skinn på näsan som med framgång startat upp och drivit restauranger i franska alperna, London och Spanien bland annat. Idag driver hon den hyllade restaurangen Broms på Östermalm i Stockholm.

2. Erik Fröderberg, Stockholm.

Karismatisk tv-kock som bjudit på sin matkunskap och charm tv-programmen Förkväll, Här är ditt kylskåp och Sommarpratarna. Karriären inleddes som 16-åring och sedan dess har han bland annat jobbat på Operakällaren, Ulla Winbladh samt drivit flera egna restauranger i Stockholm.

Annons

3. Jocke Almqvist, Stockholm

Omtalad rebell i restaurangbranschen och en av grundarna till Punk Royale. Restaurangen som med en unik mix av respektlöshet för den traditionella restaurangupplevelsen och mat i absolut toppklass tog Stockholm med storm när det öppnade för några år sedan.

4. Linnéa Liljedahl, Örnsköldsvik

Norrländsk krögare som inledde sin karriär hos Norbert Lang på hans restaurang. Nu ser hon fram emot att återse och tävla mot sin mentor i Kockarnas kamp. Sedan sex år tillbaka driver hon och hennes sambo krogen Linnea & Peter i Örnsköldsvik, som bland annat hyllats i White Guide.

5. Marco Baudone, Stockholm.

Branschens älskling med erfarenhet från prestigefyllda restauranger i Sverige och övriga Europa där han exempelvis har arbetat med Gordon Ramsay och Guy Savoy. Idag driver han restaurang Mama på Södermalm och på Kungsgatan i Stockholm.

6. Norbert Lang, Stockholm

Prisad legendar med extra kärlek för tryffel och sparris som började sin karriär i Stockholm på 60-talet. Tillsammans med sin yrkespartner Paul startade han på 80-talet Paul och Norbert på Strandvägen som under nästan tre decennier tillhörde en av Sveriges populäraste finkrogar.

Annons

7. Sofia B Olsson, Göteborg

Nytänkande kökschef med hållbarhet i fokus och mångårig karriär på såväl Göteborgs toppkrogar som vegetariska restauranger. Driver den banbrytande Japaninfluerade fiskrestaurangen vRÅ som hon var med och öppnade 2012.

8. Thomas Sjögren, Smögen

Matbegåvning som vann Årets kock 2015 som 23-åring och är den näst yngsta vinnaren i tävlingens historia. Med erfarenhet från Guide Michelin-prisade Thörnströms Kök, Swedish Taste och 28+ driver han idag finkrogen Skäret utanför Smögen.

Recept: Härlig helgmeny av Kockarnas kamp-vinnaren

Härlig helgmeny av Kockarnas kamp-vinnaren.
Härlig helgmeny av Kockarnas kamp-vinnaren.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons