Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Populär pralin försvinner från Aladdinasken – här är årets nya smak

20 sep, 2021 
AvEmma Castman
Årets nyhet i Aladdinasken 2021
Efter fyra är år det dags för Aladdin att uppdatera sin chokladask, men det innebär även att en populär pralin försvinner... Här är allt vi vet om årets smaker!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
TV: 5 saker om choklad du kanske inte visste omBrand logo
TV: 5 saker om choklad du kanske inte visste om

Visste du att det varje år sälj omkring fyra miljoner Aladdinaskar? En godisbox som är starkt förknippad med julen, och som genom historien genererat ett enormt engagemang. Inte minst när nya praliner tillkommit och andra praliner tagits bort. Vi tänker till exempel på när Trillingnöten och Körsbärslikören försvann 2014, eller när Limepralinen knep en fast plats i sortimentet 2016.

Den senaste chokladbiten som gjorde entré i asken är Kakaokrisp, men nu är det äntligen dags för förändring igen! Det meddelar Marabou i ett pressmeddelande.

– I år finns det stora förhoppningar om att kunna samla familjen igen, något som det senaste året har lärt oss att inte ta för givet. Det är därför väldigt roligt att inför kommande jul och kvalitetstid med nära och kära kunna erbjuda ännu en ny framtida favoritpralin, säger Sara Sjöholm, varumärkesansvarig på Marabou.

Annons

Årets nyhet i Aladdinasken: Saltkaramell

Det har gått hela fyra år sedan det senast skedde ett skifte i Aladdinasken, men i år är det alltså dags igen. Den nya smaken är Saltkaramell, och beskrivs som en pralin med söt och len kolakräm med saltflingor, inslagen i härlig mörk choklad. Paradisasken fylls med en motsvarande pralin i ljus choklad.

Årets nyhet i Aladdinasken 2021: Saltkaramell
2021 tar Saltkaramell plats i den populära Aladdinasken, och det är så här pralinen kommer att se ut.

– Saltkaramell är en minst sagt efterlängtad pralin i Aladdinasken. Det är svårt att undgå vilken fantastisk kombination sött och salt är och jag tror att just Saltkaramell är en pralin som för många i familjen, oavsett ålder, kommer att bli en personlig favorit, fortsätter Sara.

Mjuk Toffee försvinner från Aladdin 2021

Varje nytt inträde i Aladdinasken innebär, som vi vet, ett utträde. Så, vilken chokladbit är det som försvinner från sortimentet 2021? Jo, Mjuk Toffee… Pralinen som länge varit mångas favorit, och som beskrivs som ”En härlig smakkombination där mörk choklad möter söt toffee” i asken.

De uppdaterade Aladdin- och Paradisaskarna börjar säljas i butik vecka 38.

Foto: Marabou

TV: Här är godissorterna vi minns från förrBrand logo
TV: Här är godissorterna vi minns från förr

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons