Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Äkta sjömansbiff

16 feb, 2019
AvRedaktionen
Sjömansbiff. Koka kött och potatis var för sig.
Sjömansbiff är en älskad långkoksklassiker, med mustig smak och fyllig sky. Tricket för att lyckas är att koka kött och potatis var för sig, eftersom köttet behöver betydligt längre tid på sig än potatisen för att bli klar.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 2 timmar

Du behöver:

600 g ytterlår (1/2 cm-tjocka skivor)

lite vetemjöl

smör (till stekning)

1 msk tomatpuré

8–10 stora potatisar

4 stora gula lökar (strimlade)

salt och nymalen svartpeppar

8 dl köttbuljong (gärna av fond från flaska)

4 dl öl

2 lagerblad

Gör så här:

  1. Dela köttet i portionsskivor om skivorna är stora. Vänd köttet i mjöl och bryn det i en stekpanna. Lägg alltsammans i en kastrull tillsammans med tomatpurén.
  2. Skala och skiva potatisen i 1 1/2 cm-tjocka skivor, som också ska brynas och läggas i en egen kastrull.
  3. Bryn den strimlade löken och fördela mellan köttet och potatisen. Salta och peppra.
  4. Fördela buljong och öl i de båda kastrullerna. Sjud potatisen cirka 15 minuter, och köttet 1–1 1/2 timme (kontrollera att det blivit riktigt mört).
  5. Låt potatisspadet rinna av vid servering, och servera grytan endast med den mustiga skyn från köttet.
Äkta sjömansbiff.
Äkta sjömansbiff.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons