Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Ajo blanco (mandel- och vitlökssoppa)

15 nov, 2017
AvRedaktionen
Ajo blanco (mandel- och vitlökssoppa).
Ajo blanco är en kall soppa med mandel, vitlök, bröd, olivolja och vinäger. Soppan toppas med flagad mandel och söta vindruvor. Efter gazpacho är den mest kända spanska soppan. Vi förstår varför!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 15 minuter

Du behöver:

3 dl mandel (skållad och skalad)

2 vitlöksklyftor

150 g dagsgammalt vitt bröd

1/2 dl jungfruolivolja

2 msk vit balsamico

ca 6 dl iskallt vatten

salt

12 gröna druvor (urkärnade, halverade)

rostad flagad mandel (till garnering)

Gör så här:

Kör mandel, vitlök och bröd i en matberedare. Häll sakta i olivoljan medan massan blandas. Tillsätt vit balsamico och det iskalla vattnet och blanda till önskad konsistens. Smaka av med salt. Häll upp soppan i kylda skålar. Dekorera med druvor samt mandelflagor. Servera direkt.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons