Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Fryst äggtoddy med hallon

20 dec, 2018
AvRedaktionen
Fryst äggtoddy med hallon.
Fryst äggtoddy är en ljuvlig dessert som är superlätt att förbereda och ha färdig i frysen. Uteslut alkoholen för en barnvänlig variant.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 15 minuter + 4 timmar i frysen

Du behöver:

8 äggulor

1 1/2 dl florsocker

2 msk cognac eller rom

hallon (frysta eller färska)

Gör så här:

  1. Vispa äggulor och florsocker vitt och fluffigt.
  2. Tillsätt cognac eller rom och rör om.
  3. Häll upp i portionsformar och ställ in i frysen i minst 4 timmar.
  4. Lägg på hallonen strax före servering.
Fryst äggtoddy med hallon.
Fryst äggtoddy med hallon.

Av: Anna Jonassen & Ulrika Jisland
Foto: Martin Skredsvik

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons